overlay

BİTLİS DEVLET HASTANESİ VE TATVAN DEVLET HASTANESİNDE YENİDOĞAN BEBEKLERİN E-TESCİL İŞLEMLERİ YAPILARAK İSİMLERİ VE T.C. KİMLİK NUMARALARI VERİLMEYE BAŞLANMIŞTIR.
Nüfus Hizmetleri Kanunu'nda yapılan düzenleme ile Sağlık Tesislerimizde yeni doğan bebeklerin nüfus kütüklerine tescil işlemi Nüfus Müdürlüklerinin yanı sıra anne ve babanın onayı ile sağlık tesislerimiz tarafından e-Rapor/Doğum Raporu bileşeni üzerinden yapılmaya başlanmıştır.
Türk Vatandaşı olan anne ve  babanın tekli doğumla doğan bebeklerinin nüfus cüzdanı kayıtları, elektronik ortamda Nüfus idareleri ile paylaşılıp, vatandaşın Nüfus Müdürlüklerine başvurmasına gerek kalmadan sağlık tesislerimizde gerçekleştirilebilmektedir. Oluşturulan yeni doğan bebeğe ait Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından kişinin sistemde bulunan adresine veya bildireceği başka bir adrese 3 gün içerisinde gönderilmektedir.
Tüm vatandaşlarımıza duyurulur.

@Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü