overlay

MÜDÜRLÜĞÜMÜZE BAĞLI BİTLİS DEVLET HASTANESİ'NDE VE TATVAN DEVLET HASTANESİ'NDE "KRONİK YARA BAKIM BİRİMİ" HİZMET VERMEYE BAŞLAMIŞTIR.

Ülkemizde, günümüz ihtiyaç ve beklentilerine uygun sağlık hizmet sunumu için; çeşitli nedenlerle doku bütünlüğünün bozulması sonucunda belirli bir süre içinde iyileşmeyen ve genellikle tekrar eden kronik yara ve/veya diyabetik ayak ile başvuran hastaların teşhis ve tedavi sürecini gerçekleştirmek, oluşabilecek komplikasyonları önlemek/azaltmak üzere kamu sağlık tesislerinde klinikler arasında koordinasyonu sağlamak amacıyla; Kronik Yara Bakımı Birimlerinin oluşturulmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Bu bağlamda Müdürlüğümüze bağlı, AII rolünde yer alan Tatvan Devlet Hastanesi'nde ve B rolünde yer alan Bitlis Devlet Hastanesi'nde Genel Cerrahi Uzmanına bağlı olarak Kronik Yara Bakımı Birimleri oluşturulmuş olup, 1 Temmuz 2021 itibari ile hizmet vermeye başlamıştır. Bitlis Devlet Hastanesi'nde hafta içi Çarşamba ve Cuma günleri; Tatvan Devlet Hastanesi'nde ise hafta içi salı günleri hizmet vermekte olup, MHRS üzerinden randevu alarak muayene olabilirsiniz.

Tüm vatandaşlarımıza önemle duyurulur.

@Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü

@Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı