Mutki ilçe Sağlık Müdürlüğü olarak Mutki Aile Destek Merkezi’nde kadınlara yönelik meme kanseri farkındalık eğitimi verilmiş olup ardından klinik meme muayenesi gerçekleştirilmiştir.
01 Kasım 2023

Ülkemizde ve dünyada kadınlarda en sık görülen ve aynı zamanda en sık ölüme neden olan meme kanseri, meme dokusunda yer alan hücrelerin anormal şekilde çoğalması ile ortaya çıkmaktadır.
Geçmişte ileri evrelerde teşhis edilen meme kanseri, günümüzde Sağlık Bakanlığınca yürütülen ücretsiz tarama programlarının etkisi ile daha erken evrelerde tanı almaktadır. Erken evrelerde tespit edilen meme kanserinin hem tedavisi daha başarılı olmakta hem de hayat kalitesi önemli derecede artmaktadır. Bu sebeple Mutki ilçe Sağlık Müdürlüğü olarak Mutki Aile Destek Merkezi’nde(ADEM) İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Seda YILMAZER tarafından kadınlara yönelik meme kanseri farkındalık eğitimi verilmiş olup ardından klinik meme muayenesi gerçekleştirilmiştir. Günün anısına pasta kesildikten sonra gökyüzüne pembe balonlar bırakılmıştır.