Çocuk İhmal ve İstismarı Farkındalık Semineri
08 Mart 2024

Bitlis İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Merkez Toplum Sağlığı Merkezi tarafından düzenlenen “Çocuk İhmal ve İstismarı Farkındalık Semineri” birçok kurumdan konuşmacının ve dinleyicinin katılımıyla 7 Mart 2024 tarihinde Kültür Merkezi’nin konferans salonunda gerçekleştirildi.
Program, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Maşallah Kınay’ın açılış konuşmasıyla başladı ve altı konuşmacının katılımıyla zenginleşti. Kamu kurumlarının işbirliğinin çocuk ihmal ve istismarının önlenmesindeki kritik rolünün vurgulandığı seminerde, konuşmacılar çocukların güvenliği ve diğer temel ihtiyaçlarının karşılanması konusundaki öneme odaklandı.
Toplum Sağlığı Merkezi sorumlu hekimi Uzm. Dr. İrem Elif ÇETİNTAŞ, Tatvan Devlet Hastanesinden Çocuk Ruh Sağlığı Uzmanı Dr. Ayşegül Akgül Doğru, Bitlis Barosundan Av. Yumna Şevval Kuldaş, Bitlis Devlet Hastanesinden Adli Tıp Uzmanı Dr. Beycan Doğan, Tatvan Devlet Hastanesi Çocuk İzlem Merkezi’nden Sosyal Hizmet Uzmanı Dilan AKBABA, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Çocuk Hizmetleri Birimi’nden Sosyal Hizmet Uzmanı Garip Düzel, Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube’den Polis Memuru Yavuz Kan Gülsün, katılımcılara konunun kendi çalışma alanları ile olan ilgisini farklı perspektiflerle anlatarak semineri zenginleştirdi.
Bitlis Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bitlis Müftülüğü, Bitlis Emniyet Müdürlüğü, Bitlis İl Jandarma Komutanlığı personelleri de programda yer aldı. Sunumların ardından katılımcılara, Vali Yardımcısı Alay Yazıcı ve Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay ile Kamu Hastaneleri Birliği Başkanı İsmail Toklu tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.
Ayrıca, Ziya Eren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin resimleri de katılımcılar tarafından ilgiyle gezildi.. Öğrenciler ve okul müdürü Felemez Dinç tarafından sergide yer alan eserler hakkında bilgi verirken, katılımcılar arasında gerçekleşen etkileşim ve fikir alışverişiyle program duygu dolu bir atmosferde sona erdi.

• TSM